İNGİLİZCE SINAVLARI HAKKINDA BİLGİ
İNGİLİZCE BİLGİ
1 – İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 – İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan İngilizce Özel ders )
İngilizce Sınavları için özel olarak kurulan Uluslararası İngilizce Sınavları eğitim merkezimizdeki İngilizce Sınavları hazırlık birimlerimizde düzenlenen ve öğrencilere uygulanan İngilizce Sınavları programları aracılığı ile uluslararası tüm İngilizce Sınavlarına hazırlanmanıza elverişli bir platform geliştirildi.
Proficiency Sınavı Nedir?
Proficiency, ekseriyetle yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin yapmış olduğu, öğrencilerinin yabancı dillerinin seviyesini belirledikleri imtihandır. Bu imtihan, ayrımlı üniversitelerde ayrımlı biçimlerde yapılmaktadır.
Proficiency Sınavı Hangi Bölümlerden Oluşur?
Ben Proficiency imtihanına girdiğimde; imtihan 2 etapdan oluşmaktaydı. İlk adımda, Reading (Okuma) ve Grammar (Dil Bilgisi) bölümlerinden meydana gelen bir imtihana giriyordu öğrenciler; bu imtihanı geçerse bir nihayi adımda Listening (Dinleme) ve Writing (Yazma) kısımlarından oluşan bir imtihan ile karşılaşıyorlardı. Dönem nihayetinde , öğrencileri bu imtihanlara hazırlamaya yönelik bir müfredat işleniyor idi. Fakat şimdi sistem biraz daha değişti. Reading ve Wirting bölümlerine verilen ağırlık, Speaking (Konuşma) alanına doğru kaymaya başladı; öyle ki şu anda Proficiency imtihanında Speaking bölümü de mevcut ODTÜ’de.
İTÜ, Gazi gibi Türkçe dilde eğitim veren üniversitelerde; lisan eğitimi süresinde çok çok yabancı dile gereksinim olmadığından; yeterlilik imtihanları da ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent gibi üniversitelere göre daha basit denilebilir. Burada basitlık kavramını neye göre belirlediğimize değinmek gerek. Sınavda çıkan soruların alanlarına bakıldığında, kurumlar arasındaki ayrım açıkça görülecektir. Örneğin Türkçe dilde eğitim veren bir kurumun imtihanında, lisede olduğumuz yabancı dil imtihanlarından daha basit sorular çıkıyor iken; yabancı dilde eğitim veren bir kurumun imtihanında hangi bölümden olduğun mühim olmaksızın hukukla ya da tıpla alakalı makalelerden alınmış sorular ile karşılaşmanız mümkündür.
TOEIC:
TOEIC, Test Of English for International Communication, TOEFL imtihanını da geliştiren Amerikan menşeli ETS’nin (Educational Testing Service) İş İngilizcesine dönük olarak hazırladığı imtihandır. Türkiye’de de bir çok saygın firmanın kullandığı bu imtihana her sene yaklaşık 5 milyon kişi girmektedir.
TOEFL ve IELTS gibi, TOEIC de YÖK tarafından ÜDS/KPDS’ye eş kıymet kabul edilen bir imtihandır. Akademik yaşama giriş ya da yükselme basamaklarında geçerlidir. Üniversitelerin hazırlık programından baştan muaf olma ya da sene nihayetinde geçebilmek konusunda bazı üniversitelerce de kabul edilir.
TOEFL:
TOEFL – Test of English as a Foreign Language imtihanı, anne dili İngilizce olmaz kişilerin İngilizce’yi ovaldığı gibi, konuşulduğu gibi veya üniversitelerde kullanıldığı gibi kullanma ve anlkör becerilerini ölçen bir imtihandır.
Lisans veya yüksek lisan programlarına başvuran öğrenciler, devlet sektöründe çalışanlar, veya İngilizce bilgisinin gerekli olduğu başka sektörler ve eğitimlerde bulunanlar TOEFL imtihanına girmektedir. Genellikle Lise 2 döneminde olmayan büyük kişileri ilgilendiren güçlük derecesi daha uygun olan bir testtir. 90 ülkede ve 5000’den çok üniversitede TOEFL imtihan skorunuz geçerlidir.
İngilizce Özel Ders, İngilizce Sınavları, Özel İngilizce Dersi
IELTS:
IELTS (International English Language Testing System): İngiltere, Avusturalya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Öğretim Kurumları ve Türkiye´de bazı üniversitelerin hazırlık derslikından muaf olmak dahilin gerekli olan İngilizce bilgisi yeterlik imtihanıdır. Akademik ve Genel IELTS imtihanları vardır, ancak yüksek tahsil dahilin geçerli olan Akademik IELTS imtihanlarıdır. Yüksek tahsil kurumlarına kabul edilebilmeniz dahilin tekrarlde kabul edilen not 6,0 ve yukarısıdır. Ancak müracaatlar ülke ve yüksek tahsil kurumunun beklentilerine göre bu baraj değişmektedir. IELTS imtihanının geçerlik süresi 2 senedir; ancak bazı üniversiteler 5 senea kadar kabul etmektedir. IELTS, dört adet dil yeteneğini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) ölçmeyi körçlar. Test Akademik ve Genel İngilizce düzeylerinde iki ayrımlı biçimde uygulanır.
YDS:
2013 yabancı dil belirlemeye yönelik olarak sadece Yabancı Dil Belirleme imtihanı (YDS) yapılacaktır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan veya çalışacak personelin yabancı dil seviyesin tespit etmek maksadıyla yapılan KPDS, ÜDS ve benzer imtihanlar yerine YDS imtihanı adı altında yeni bir imtihan sistemi getirilmiştir. Ayrıca KPSS, TUS ve DUS imtihanları da kaldırılmıştır.
Eğitim yaklaşımımız İngilizce Sınavları için özel olarak kurulan Uluslararası İngilizce Sınavları eğitim merkezimizdeki İngilizce Sınavları hazırlık birimlerimizde öğrencilerin kelime bilgisinin aktarılması, dilbilgisi bilgisi eksikliklerinin giderilmesini, kavrama becerisinin üst seviyeye çıkartılmasını hedefler. Kurs süresince yapılan deney testleri ile öğrencinin gelişimi gözlenir ve raporlanır.
İAE Dil Okulları ‘nda İngilizce imtihanlarına hazırlanmak dahilin randevulu sistemle eğitim günlerini kendinizin belirleyeceği bu hususi derslerde, alanında uzman deneyimli eğitmenlerimizden İngilizce Sınavları için özel olarak kurulan Uluslararası İngilizce Sınavları eğitim merkezimizdeki İngilizce Sınavları hazırlık birimlerimizde birebir olarak hususi ders alabilir ve 40 saatlik sürede eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Hem vakitten tasarruf edersiniz hem de kendinize hususi, gereksinimlerinize yönelik, hedeflerinize daha hızlı ulaşabileceğiniz bir eğitim alırsınız.