Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

Yds Sınavına Hazırlık

 YDS SINAVINA HAZIRLIK PROGRAMI

Yds Sınavına Hazırlık Hakkında

1 –   Yds Sınavına Hazırlık Özel ders ( Bireysel – Yds Özel ders )
2 –   Yds Sınavına Hazırlık Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  Yds  Özel ders )

1 -  Manager will be interested to hear from people..............have consumed chicken curry from any of the above batch numbers.

A) whom
B) in which
C) whose
D) who
E) when

2 -  The Ottoman Empire  also historically referred to .............. the Turkish Empire or Turkey, was a state founded by Turkish tribes under Osman Bey in north-western Anatolia in 1299.

A) like
B) as
C) as well as
D) such as
E) so that

3 -  The conquest of Constantinople was a pivotal event in the evolution of Turkish statehood, .............the victory of 1453 cemented its Eurasian nature, which remains one of the essential characteristics of Modern Turkey.

A) so
B) however
C) for
D) but
E) since

4 -  The reign of the long-lived Ottoman dynasty ........... for 623 years, from 27 July 1299[ to 1 November 1922, when the monarchy in Turkey...................

A) lasted / was abolished
B) was lasted / abolished
C) lasted / abolished
D) had lasted / abolished
E) have been lasted / was abolished

5 -  At the beginning of the 17th century the empire contained 32 provinces and numerous vassal states, some .......... were later absorbed into the empire, while others were granted various types of autonomy during the course of centuries.

A) which
B) that
C) whose
D) of  which
E) whom

6 -  .................Dawa said yes to a party held by Americans friends in the sity of Xining , she expected music,drinks and a chance to practise her English.

A) In case
B) Even though
C) Supporting
D) When
E) Whether

7 -  This dichotomy was officially ended in 1920–23 when the Ankara-based Turkish regime favoured Turkey ............. a sole official name, which had been one of the European names of the state since Seljuq.

A) like
B) as
C) as well
D) whether
E) according to

8 -  One of the Ghazi emirates was led by Osman I , ...................the name Ottoman is derived, son of Ertuğrul, around Eskişehir in western Anatolia.

A) which
B) from which
C) when
D) that
E) why

9 -  Such religious tolerance resulted in limited opposition.................conquering other territories and peoples.

A) although
B) so long as
C) because
D) when
E) as well as

10 -  In the century.............the death of Osman I, Ottoman rule began to extend over the Eastern Mediterranean and the Balkans.

A) after
B) as though
C) though
D) whereas
E) since

CORRECT ANSWERS ( Doğru yanıtlar )

1) D
2) B
3) E
4) A
5) D
6) D
7) B
8) B
9) D
10) A

Yds sınavına hazırlık

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim