Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

Yds deneme

YDS DENEME KONUSU

Yds Deneme Soruları

1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

1 -............... the western flank of the Mongols plundered Polish cities, a European alliance between the Poles, the Moravians, and the Christian military orders of the Hospitallers, Teutonic Knights and the Templars assembled sufficient forces to halt, although briefly, the Mongol advance at Legnica.

A) Because
B) When
C) Although
D) Unless
E) In case

2 -  In 1915, ............... the Russian Caucasus Army continued to advance in eastern Anatolia, aided by some Ottoman Armenians, the Ottoman government started the deportation of its ethnic Armenian population, resulting in what became known as the Armenian Genocide.

A) even though
B) until
C) as
D) therefore
E) but

3 -  The Arab Revolt which began in 1916 turned the tide against the Ottomans at the Middle Eastern front, ..............they initially seemed to have the upper hand during the first two years of the war.

A) whether
B) how
C) what
D) which
E) where

4 -  The politics of the state had a number of advisors and ministers gathered around a council known ...........Divan after the 17th century it was renamed the "Porte".

A) sch as
B) like
C) as
D) as well as
E) as well

5 -  The Divan, in the years .............the Ottoman state was still a Beylik, was composed of the elders of the tribe.

A) when
B) even though
C) because
D) if
E) providing

6 -  ............. their victories over European Knights at Legnica and Muhi, Mongol armies quickly advanced across Bohemia,Serbia, Babenberg Austria and into the Holy Roman Empire,but before Batu's forces could continue into Vienna and northern Albania, news of Ögedei's death in December 1241 brought a halt to the invasion.

A) Before
B)  As if
C) Unless
D) After
E) I wish

7 -  ................the forces of Batu and Güyük met though, Güyük, sick and worn out by travel, died en route at Qum-Senggir in Xinjiang, possibly a victim of poison.
The first full-scale Ottoman Siege of Constantinople took place in 1422 as a result of the Byzantine Emperor Manuel II's attempts to interfere in the succession of Ottoman Sultans, after the death of Mehmed I in 1421.

A) Before
B) Unless
C) Since
D) As
E) Although

8 -  .................. the Byzantine victory, the 'Empire' at this time had in fact been reduced to a few disconnected strips of land besides the city of Constantinople itself.

A) Instead of
B) behalf of
C) As much
D)  In spite of
E) What

9 -  Any new cannons after the 1422 siege ...............gifts from European states, and aside from these no other advances ............to the Byzantine arsenal.

A) are / are made
B) have been / were made
C) had been / were made
D) were / were made
E) have been / made

CORRECT ANSWERS ( Doğru yanıtlar )

1) B
2) C
3) E
4) C
5) A
6) D
7) D
8) A
9) D
10) D

Yds deneme

 

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim