Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce Okuma Parçaları

İngilizce Okuma Parçaları Örneği

İngilizce Okuma Parçaları Hakkında Fikir Edinme

1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

İngilizce Okuma Parçaları

TV Effects on Children

Answer the questions according to the reading

A recent idea poll discovered that many people were very concerned about the amount of sex and violence depicted in movies, television shows, and popular music. This poll also discovered, however, that most people thought that individuals should take responsibility to correct the problems.
The vast majority favoured such solutions as tighter parental supervision, warning labels on records, and voluntary self-restraints by entertainment companies. Only 27 per cent favoured government censorship. At the same time, there was growing concern about the impact of television on children. Research has shown that by the time our children reach age 18, they have spent more time watching television than in school. The problem was that our television system was attuned to the marketplace.  Kids are treated as a market to be sold to advertisers at so much money per thousand eyeballs.

 

 1. According to the reading, to prevent the bad effects of television, only a minority ----.

A) encourage individual action

B) say parents should supervise their children

C) believe in the necessity of censorship applied by governments

D) think television companies have to control their own programmes

E) require the records be put labels

2. It is stated in the passage that ----.

A) many people think pop music videos are not so violent as movies

B) movies today are a good means to show the young the possible

dangers awaiting forthem in the real world

C) parents believe there should be more television programmes on

television suitable for the young's sexual education

D) television has covered more place in an eighteen-year-old teenager's

life than school

E) parents believe schools are the places where our children first learn

what violence is

3. It is emphasized in the reading that ----.

A) many children have eyesight problems due to watching television

excessively

B) children are a main focus of the advertisers

C) there are not enough advertisements on television

D) our television programmes should be designed according to our

children's preferences

E) kids should learn what to watch on television at school

CORRECT ANSWERS ( Doğru Cevaplar )

1. C
2. D
3. B

İngilizce Okuma Parçaları

 

Motherly Loveİngilizce Okuma Parçaları

Answer the questions according to the reading

Motherly love by its very nature is unconditional. Mother loves the newborn infant since it is her child, not because the child has fulfilled any specific condition, or lived up to any specific expectations. Unconditional love corresponds to one of the deepest longings, not only of the child, but also of every human being. On the other hand, to be loved because of one's merit or because one deserves it, always leaves doubt and there is always a fear that love could disappear. Furthermore deserved love easily leaves a bitter feeling that one is not loved for himself but is loved only as he pleases, and that he is not loved at all but used. No wonder that we cling to the longing for motherly love, as kids and also as adults.

 1. One can conclude from the reading that inorder for a mother to love her child, ----.

A) a child has to earn such love

B) the child is expected to do what is requiredfrom him

C) they have to share many memories

D) there are certain specific conditions they both have to follow

E) the child doesn't need to do anything

2. It is understood from the passage that if youare to do something to be loved, ----.

A) you cannot get as much satisfaction as motherly love

B) you won't have any doubts about the others' feelings towards you

C) it is impossible that you may lose love one day

D) your mother will love you more

E) you can feel confident all the time

3. As it is pointed out in the passage, motherly love ----.

A) is the only love a baby can get

B) is what we need even if we are grown-up

C) is necessary only for children

D) is not related to unconditional love

E) is the kind of love that we lose when wegrow up

İngilizce Okuma Parçaları

İngilizce Okuma ParçalarıCORRECT ANSWERS ( Doğru Cevaplar )

1. E
2. A
3. B

 

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim