Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce ,İngilizce Reading , İngilizce

İngilizce ,İngilizce Reading , İngilizce Okuma 

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları, İngilizce İnceleme

1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

İNGİLİZCE OKUMA PARÇASI

The Hitchhiker

Since Andrea turned off the highway onto the road to Brockbourne, the small village in which she lived, it was four o'clock in the afternoon, but already the sun was falling behind the hills. At this time in December, it would be completely dark by five o'clock. Andrea shivered. The interior of the car was not cold, but the trees bending in the harsh wind and the patches of yesterday's snow still heaped in the fields made her feel chilly inside. It was another ten miles to the cottage where she lived with her husband Michael, and the dim light and wintry weather made her feel a little lonely. She would have liked to listen to the radio, but it had been stolen from her car when it was parked outside her office in London about two weeks ago, and she had not got around to replacing it yet.

She was just coming out of the little village of Mickley when she saw the old lady, standing by the road, with a crude hand-written sign saying "Brockbourne" in her hand. Andrea was surprised. She had never seen an old lady hitchhiking before. However, the weather and the coming darkness made her feel sorry for the lady, waiting hopefully on a country road like this with little traffic. Normally, Andrea would never pick up a hitchhiker when she was alone, thinking it was too dangerous, but what was the harm in doing a favor for a little old lady like this? Andrea pulled up a little way down the road, and the lady, holding a big shopping bag, hurried over to climb in the door which Andrea had opened for her.

When she did get in, Andrea could see that she was not, in fact, so little. Broad and fat, the old lady had some difficulty climbing in through the car door, with her big bag, and when she had got in, she more than filled the seat next to Andrea. She wore a long, shabby old dress, and she had a yellow hat pulled down low over her eyes. Panting noisily from her effort, she pushed her big brown canvas shopping bag down onto the floor under her feet, and said in a voice which was almost a whisper, "Thank you dearie -- I'm just going to Brockbourne."

"Do you live there?" asked Andrea, thinking that she had never seen the old lady in the village in the four years she had lived there herself.

"No, dearie," answered the passenger, in her soft voice, "I'm just going to visit a friend. He was supposed to meet me back there at Mickley, but his car won't start, therefore, I decided to hitchhike -- there isn't a bus until seven, and I didn't want to wait. I knew some kind soul would give me a lift."

Something in the way the lady spoke, and the way she never turned her head, but stared continuously into the darkness ahead from under her old yellow hat, made Andrea uneasy about this strange hitchhiker. She didn't understand why, but she felt instinctively that there was something wrong, something odd, something....dangerous. But how could an old lady be dangerous? it was absurd.

Careful not to turn her head, Andrea looked sideways at her passenger. She studied the hat, the dirty collar of the dress, the shapeless body, the arms with their thick black hairs....

Thick black hairs?

Hairy arms? Andrea's blood froze.

This wasn't a woman. It was a man.

At first, she didn't know what to do. Then suddenly, an idea came into her racing, terrified brain. Swinging the wheel suddenly, she threw the car into a skid, and brought it to a halt.

"My God!" she yelled, "A child! Did you see the child? I think I hit her!"

The "old lady" was clearly shaken by the sudden skid. "I didn't see anything dearie," she said. "I don't think you hit anything."

"I'm sure it was a child!" insisted Andrea. "Could you just get out and have a look? Just see if there's anything on the road?" She held her breath. Would her plan work?

It did. The passenger slowly opened the car door, leaving her bag inside, and climbed out to investigate. once she was out of the vehicle, Andrea gunned the engine and accelerated madly away. The car door swung shut as she rounded a bend, and soon she had put a good three miles between herself and the awful hitchhiker.

It was only then that she thought about the bag lying on the floor in front of her. Maybe the bag would provide some information about the real identity about the old woman who was not an old woman. Pulling into the side of the road, Andrea lifted the heavy bag onto her lap and opened it curiously.

It included  only one item -- a small hand axe, with a razor-sharp blade. The axe, and the inside of the bag, were covered with the dark red stains of dried blood. Andrea began to scream.

ingilizce reading

Answer the questions ( Soruları cevaplayınız )

1.Where did Andrea work?

A.  Brockbourne

B.  Mickley

C.  London

D.  the text doesn't say

2.How was Andrea feeling as she drove home?

A.  happy

B.  afraid

C. lonely

D.  hot

3.Why didn't she listen to the radio?

A.  The radio had been stolen from her car.

B.  She liked peace and quiet.

C.  The radio was broken.

D.  There was a strike at the radio station.

4.Why did she stop to give the old lady a ride?

A.  It was a cold evening.

B.  Andrea felt lonely.

C.  She felt sorry for the lady.

D.  All of the above.

5.Where did the lady want to go?

A.  Brockbourne

B.  Mickley

C.  London

D.  The text doesn't say

6.What made Andrea afraid when she looked at the old lady?

A.  She had a moustache.

B.  She had a hard voice like a man.

C.  She had a shopping bag.

D.  She had hairy arms.

7.Why did Andrea suddenly stop the car?

A.  She thought she had hit a child in the road.

B.  She skidded on some ice in the road.

C.  She wanted to trick the passenger into getting out.

D.  She was so afraid that she couldn't concentrate, and she nearly had a crash.

8.What did Andrea do when the "old lady" got out?

A.  waited for her

B.  drove away quickly

C.  opened her bag

D.  switched off the engine

9.Why did Andrea look in the old lady's bag?

A.  She wanted to steal what was in it.

B.  She wanted to find her address so that she could send the bag back to her.

C.  She wanted to borrow the old lady's tools.

D.  She wanted to find out who the strange passenger was.

10.What was the "old lady" probably going to do to Andrea?

A. nothing

B.  kill her

C.  give her an axe

D.  visit her in Brockbourne

CORRECT ANSWERS ( Soruların doğru yanıtları )

1) c
2) c
3) a
4) c
5) a
6) d
7) c
8) b
9) d
10) b

 

ingilizce reading

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim