Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası ,İngilizce

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları, İngilizce Çalışmaları

İngilizce Okuma Parçası Örneği

1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası ,İngilizce

FILMMAKING

In the 1920s, new technology allowed filmmakers to attach to each film a soundtrack of speech, music and sound effects synchronized with the action on the screen. These sound films were initially distinguished by calling them talking pictures, or talkies. The next major step in the development of cinema was the introduction of color. While the addition of sound to film revolutionized the medium, quickly driving out silent movies, color was adopted more gradually. The public was relatively indifferent to color photography as opposed to black-and-white. But as color processes improved and became as affordable as black-and-white film, more and more movies were filmed in color after the end of World War II, as the industry in America came to view color an essential to attracting audiences in its competition with television, which remained a black-and-white medium until the mid-60s. By the end of the 1960s, color had become the norm for filmmakers.

1. We can understand from the passage that the introduction of sound films —-.

A) occurred at the time of the introduction of color films

B) was not easy because it was not affordable

C) made color movies a possibility on a commercial basis

D) was an important milestone in the film industry

E) was delayed until after the end of World War II

2 –  It is stated in the reading that —-.

A) 1920s marked the end to the era of sound films

B) the transition to color films was not as rapid as the transition to sound

films

C) color movies did not appear until the mid- 60s

D) television didn’t become popular until the mid-60s

E) color TVs were expensive initially

3. One can understand from the passage that —-.

A) black-and-white films are still a wonderful source of entertainment

B) the film industry fell into a serious crisis after the end of World War II

C) the’ arrival of sound films ended the popularity of silent movies

D) the introduction of color to movies didn’t help movie industry in its

competition with television

E) the public was indifferent to sound films

CORRECT ANSWERS : ( Doğru Cevaplar )
1. D
2. B
3. C

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası ,İngilizce

 

Answer the questions according to the reading passage.

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası ,İngilizcePeople seldom feel neutral about poetry. Those who love it sometimes give the impression that it is an adequate substitute for food, shelter, and love. But it isn’t. Those who dislike poetry on principle sometimes claim, on the other hand, that poetry is only words and good for nothing. That’s not true either. When words represent and recreate genuine human feelings, as they often do in poetry, they can be very important. Poems provide, in fact, a language for feeling, and one of poetry’s most insistent merits involves its attempt to express the inexpressible. One of the joys of experiencing poetry occurs when we read a poem and want to say, “yes, that is just what it is like; I know exactly what that line means but I have never been able to express it so well.” Poetry can be the voice of our feelings even when our minds are speechless with grief or joy.

1. One can understand from the passage that people —-.

A) seldom feel that poetry is an equivalent for life itself

B) rarely take a biased opinion about poetry

C) generally think that poetry expresses what might otherwise seem

unutterable

D) never differ in their opinions about a poem

E) generally think of poetry as extremely important or totally useless

2. One point made by the author in the passage is that poetry —-.

A) tends to make the reader disappointed

B) is an adequate substitute for food, shelter, and love

C) is only words and good for nothing

D) often captures real human feelings

E) is impossible to be defined

3. The author points out in the reading that —-.

A) poetry is not closely concerned with feelings

B) poems are primarily about how people think rather than how people feel

C) poetry can’t be the expression of one’s deepest feelings

D) few people think that poetry is neutral

E) poetry tries to express what people feel but find it hard to describe

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası ,İngilizce

CORRECT ANSWERS : ( Doğru Cevaplar )

1. E
2. D
3. E

 İngilizce Okuma Parçası

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim