Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları, İngilizce Çalışmaları

İngilizce Okuma Parçası  Örneği

1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

STONEHENGE MONUMENT

Stonehenge is an ancient monument situated about ten miles north of Salisbury in England. It was built about 4500 years ago, but by whom and for what purpose remains a mystery. The builders must have known of geometry. They may have been influenced by the Mycenaeans, whose architecture was similar. Some of the stones must have been brought from West Wales, over 135 miles away. These stones weigh more than fifty tons. They may have been brought on rafts and rollers. Experts say that it must have taken 1500 men more than five years to transport them. Stonehenge was probably built in three stages. First, settlers from continental Europe built a temple for sun worship. Later the “Beaker” people added the stone circles. Finally, people of the Wesse Culture transformed Stonehenge into an observatory. They could calculate the exact time of Midsummer and Midwinter and of equinoxes.

1. We understand from the passage that the construction of the Stonehenge —-.

A) began 135 miles away from Salisbury

B) is thought to have taken place in more than one stage

C) was first documented by the Mycenaeans

0) is not a mystery that needs to be solved

E) was completed in less than five years

 2. It is pointed out in the reading that the Stonehenge —-.

A) was built by the Mycenaeans, who were very advanced in geometry

B) probably has religious origins, possibly for worship of the sun

C) had no astrological purposes

D) was erected thousands of years ago in West Wales

E) is still used to calculate the changes of the seasons

3. According to the passage, there is no certainty about —-.

A) where the Stonehenge was built

B) what kind of stones were used in the construction of the Stonehenge

C) how to calculate the exact time of Midsummer and Midwinter and of

equinoxes

D) how the stones used in the construction of the Stonehenge were

transported

E) whether some of the stones are in position to reflect the movements of

CORRECT ANSWERS ( Doğru Cevaplar )
1. B
2. B
3. D

 

 

the sun and the moon

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizceA tic is a repeated, impulsive action, reflexive in nature, which the actor feels powerless to control or avoid. Only when the individual performs the tic, is tension and anxiety released within the individual with a tic disorder. Tics can be triggered by an emotional state or sensation, or can happen for no obvious reason. General types of tics include verbal tics, facial tics, and other muscular tics. Physical and psychological therapy and medication can cause tics to go away, often permanently. Muscular tics look something like twitches or quick grimaces, and often affect the eyes and hands. Muscular tics can affect multiple muscles at once. Some forms of stuttering are caused by muscular tics in the throat, tongue, or vocal cords when speaking or preparing to speak.

1. According to the reading, tics —-.

A) are nothing to be fearful of

B) are not voluntary movements and they can’t be consciously controlled

C) can be stopped voluntarily for brief periods

D) do not need particular treatment

E) can be triggered by the use of medicinal drugs

2. As it is pointed out in the passage —-.

A) there is usually no need to see the health care provider for a tic

B) a tic can involve only one muscle at a time

C) people with tics often feel relief after the tic is over

D) drugs used to treat tics have a low rate of success

E) the most common cause of a tic is anxiety

3. One can infer from the passage that —-.

A) anxiety can be a side effect of medication to treat tics

B) the cause may be harder to detect in the case of a facial tic

C) most tics are mild and hardly noticeable

D) although tics are involuntary, the urge sometimes can be suppressed

for short periods with voluntary effort

E) psychological support may be helpful for those with tics

CORRECT ANSWERS ( Doğru Cevaplar )
1. B
2. C
3. E

  İngilizce Okuma Parçası

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim