Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları, İngilizce Çalışmaları

İngilizce Okuma Parçası Örneği

  1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

TRAFFIC ACCIDENTS

Much of the blood on the street flows essentially from uncivil behavior of drivers who refuse to respect the legal and moral rights of others. So the massacre on the road may be regarded as a social problem. Safety standards for vehicle have been raised both at the point of manufacture and through periodic road-worthiness inspections. In addition, speed limits have been lowered. Due to these measures, the accident rate has decreased. But the accident experts still worry because there has been little or no improvement in the way drivers behave.

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

1. According to the passage, traffic accidents may be regarded as a social problem since —-.

A) the motor vehicle is a very dangerous invention

B) the accidents have more to do with hazardous conditions than

hazardous drivers

C) most of the accidents are caused by drivers who don’t pay attention

to the traffic rules

D) the irresponsibility that accounts for much of the problem is not

confined to drivers

E) traffic accidents can cause serious economic damage

2. According to the passage, the number of accidents has fallen because —-.

A) significant advances have been made towards safer driving

B) many people now know that driving is a skilled task requiring constant

care and concentration

C) drivers are warned to take extra care on the roads

D) drivers have finally learned how to behave

E) there has been improvement in the way drivers behave

3. It is pointed out in the passage that those who violate traffic regulations —-.

A) are the most inexperienced drivers that we have on the roads

B) always blame the road conditions

C) don’t have prior traffic violations or crashes on their records

D) are the biggest threat to those with whom they share the road

E) don’t know most of the traffic rules and regulations

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

CORRECT ANSWERS ( Doğru Cevaplar )

1. C
2. A
3. D

Answer the questions according to the reading passage.

HUMAN DEVELOPING

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizceWhen early humans hunted and gathered food, they were not in control of their environment. They could only interact with their surroundings as lower organisms did. When humans learned to make fire, however, they became capable of altering their environment. To provide themselves with fuel they stripped bark from trees, causing the trees to die. Clearings were burned in forests to increase the growth of grass and to provide a greater grazing area for the wild animals that humans fed upon. This development led to farming and the domestication of animals. Fire also provided the means for cooking plants which had previously been inedible. Only when the process of meeting the basic need for food reached a certain level of sophistication was it possible for humans to follow other pursuits such as the founding of cities.

1. This passage is mainly concerned with —-.

A) the evolution of farming techniques

B) the role of hunting as a source of food

C) how the discovery of fire changed the development of mankind

D) basic food-gathering techniques of early humans

E) how people supplied themselves with food prior to the discovery of how

to make fire

2. One can infer from the passage that the discovery of how to make fire —-.

A) improved the hunting skills of early humans

B) caused early humans to interact with their surroundings as lower

organisms did

C) taught early humans how to live with lower organisms

D) increased alimentary options for early humans

E) made easier for early humans to gather food

 3. As we understand from the passage, early humans —-.

A) didn’t eat plants before they learned how to control fire

B) used fire as a tool to alter their surroundings

C) gained better control of their environment when they learned to live

with lower organisms

D) started to maintain their food supply by hunting and gathering food

when they started cooking with fire

E) were the prey of many predators

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

CORRECT ANSWERS ( Doğru Cevaplar )

1. C
2. D
3. B

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim