Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları, İngilizce İnceleme

İNGİLİZCE OKUMA PARÇASI

1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

Brazil Nut – Longest Living Tree


The Brazil nut tree is one of the Amazon’s longest living trees, of an age 1,000 years. Its flowers depend on bees for pollination. Once pollinated, a coconut-sized seed containing some tiny 20 seeds, develops for over 15 months before falling to the forest floor. They are found exclusively in Amazon forests since harvesting is exhausting, even for the strong. Apart from bees and the Brazil nut harvesters, the life of many other plants and animals is intertwined with this tree. The empty seeds fill with rainwater and provide breeding grounds for flies, frogs, all of which depend on these small ponds on the forest floor.. The major threat to the trees is forest cıearing. Sustainable harvesting of Brazil nuts is therefore vital way to provide protection of forests and saving the Amazon.

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

1. We can clearly understand from the passagethat the Brazil nut —-.

A) has been harvested throughout South American countries as it is

beneficial for their economy

B) is only found in Amazon forests because harvesting it requires

demanding work

C) is the only foo d bees show interest in

D) is the fruit of the longest living tree in Amazon region

E) must be harvested in 15 months after it has been planted

2. We can infer from the passage that when considered ecologically —-.

A) seeds of the Brazil nut spread through many countries of the world

through pollination

B) the empty seeds provide breeding grounds for all the animals in the

Amazon

C) bees depend mainly on the flowers of Brazil nut trees to survive

D) the Brazil nut is important not only for some animals but also the

Amazon’s survival

E) the Brazil nut can only grow in places where there are flies and frogs

3. It is clearly pointed out in the passage that —-.

A) since the Brazil nut tree only grows in the Amazon, it is the main

attraction of this region

B) the process of pollination can be disturbed by the interference of bees

C) the reason why the Brazil nut is important for some animals is that its

seeds serve like water ponds for them

D) it is necessary to restrict the growth of the Brazil nut to save the

Amazon

E) the first cultivation of the Brazil nut in the Amazon dates back 1000

years ago

CORRECT ANSWERS  ( Doğru Cevaplar )

1. B
2. D
3. C

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

Mother Tongue

ingilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizceFirst language, also known as mother tongue, is generally the language a person learns first. However, one can have two or more native languages thus being a native bilingual or indeed multilingual. The order in which these languages are learned is not necessarily the order of proficiency. Incomplete first language skills often make learning other languages difficult. Often a child learns the basics of his or her first language or languages from his or her family. The term mother tongue, however, should not be interpreted to mean that it is the language of one’s mother. For instance, in some paternal societies, the wife moves in with the husband and thus may have a different first language or dialect than the local language of the husband. Yet their children usually only speak their local language.

1. According to the passage, first language skills —-.

A) take a very long time to develop

B) play an important role in learning a new language

C) are not transferable to the second language

D) can also have negative effects in foreign language acquisition

E) can aid children only in the beginning stages of learning a second

language

2. We understand from the passage that —-.

A) most bilinguals don’t have a dominant language

B) the acquisition of a first language is the most complex skill anyone ever learns

C) most children have learning difficulties in acquiring their first language

D) one’s mother tongue might not be the language of the parents

E) it is very rare for bilinguals to have equal competence in both their

languages

3. One can infer from the reading that —-.

A) one cannot be a native speaker of more than two languages

B) very few children throughout the world learn to speak two languages

C) it is possible for a bilingual to become more competent in his second

language

D) bilinguals use their two languages for different purposes and functions

E) only a few people learn to speak his or her mother’s language like a

native

İngilizce , İngilizce Okuma Parçası , İngilizce

CORRECT ANSWERS  ( Doğru Cevaplar )

1. B
2. D
3. C
İngilizce Okuma Parçası

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim