Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce Okuma Parçaları , İngilizce

İngilizce Okuma Parçaları , İngilizce Çalışma

İNGİLİZCE OKUMA PARÇA ALIŞTIRMASI

1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

SUNSET

When the air is clear, the sunset will appear yellow, because the light from the sun has passed a long distance through air and the blue light has been scattered away. If the air is polluted with small particles, natural or otherwise, the sunset will be more red. Sunsets over the sea may also be orange, due to salt particles in the air. The sky around the sun is seen reddened, as well as the light coming directly from the sun. This is because all light is scattered relatively well through small angles, but blue light is then more likely to be scattered twice over the greater distances, leaving the yellow, red and orange colors.

1. As it is pointed out in the passage, the color of the sunset —-.

A) may be lighter than expected due to salt particles in the air

B) is red if the sky is clear

C) owes its blueness to the distance between the sun and the earth

D) is a combination of all the colors

E) depends on the weather conditions and the location where it takes

place

2. One can infer from the passage that the sunset looks yellow because —-.

A) scattering does not play an appreciable role in determining the color of

the transmitted light

B) the blue light is scattered on the long way through the air at that time

C) the light coming directly from the sun is blue

D) the air is polluted to such a degree that the Earth’s climate is actually

changing

E) sunsets generally take place on the sea

 

3. As it is pointed out in the passage, —-.

A) our eyes are more sensitive to light with blue frequencies

B) the red light passes easily through the air without scattering at all

C) when the sun sets, only the blue light is left

D) the sunset is likely to look orange when small particles, such as salt

from sea spray, are in the air

E) by the time the light from a sunset gets to you, only red light remains

CORRECT ANSWERS : ( Doğru Cevaplar )

1. E
2. B
3. D

ULTRALIGHT AIRPLANES

An ultralight airplane is very different from a conventional airplane. It looks like a lawn chair with wings, weighs no more than 254 pounds, flies up to 60 miles an hour, and carries about 5 gallons of fuel. Most ultralights are sold as kits and take about 40 hours to assemble. Flying an ultralight is so easy that a pilot with no experience can fly one. Accidents are rarely fatal or even serious because the ultralight lands so slowly and gently and carries so little fuel. Some models now have parachutes attached, while others have parachute packs which pilots can wear.

1. According to the passage, pilots —-.

A) prefer to fly with ultralights rather than with regular aircraft

B) can weigh up to 250 pounds, depending on the model of the ultralight

airplane

C) don’t think that their ultralight airplanes are simple to use

D) are reluctant to put their ultralights together

E) don’t need a special training to fly an ultralight airplane

2. We learn from the passage that an ultralight airplane —-.

A) provides the only opportunity to fly affordably

B) doesn’t fly very well if it weighs less than 254 pounds

C) is inexpensive but difficult to fly

D) can be put together in a short time

E) is only permitted to be used for private recreational flying

3. It is pointed out in the reading that —-.

A) there is more risk involved in flying ultralight aeroplanes than in flying

general aviation aircraft

B) ultralight airplanes can remain airborne for more than an hour

C) the risk of injury to a passenger in an ultralight airplane is very low

D) the gear an ultralight airplane carries can be more fragile than

traditional equipment

E) people who fly ‘ultralights don’t need a license

CORRECT ANSWERS : ( Doğru Cevaplar )

1. E
2. D
3. C

PRACTICE OF MEDICINE

Modern scientific and technological developments in the practice of medicine and public health have drawn nursing into new and wider fields of activity, and its functions have been expanded accordingly. Therefore, nursing is no longer limited mainly to activities within the hospital, or to what is called curative nursing. It has become also a community service in which preventive and rehabilitative functions are a vital part of its program. The modern concept of nursing considers the hospital, however central, as only one of many health agencies in the community.

1. As we understand from the reading, today —-.

A) the only reason people go to hospitals is for nursing care

B) most of the nursing practice now takes place in people’s homes

C) hospitals are not the only setting where people receive care or support

D) scientific and technological developments can’t improve the quality of

care that is delivered in hospitals

E) nursing care is not vital to the core competency of hospitals any more

2. One can infer from the passage that —-.

A) nurses were treating more people in the patient’s own home in the past

B) hospitals are the only places where nursing care is crucial

C) nurses don’t see the hospital and clinic as important units in the

community health program

D) hospitals are still the most important component of the healthcare

sector

E) nursing shortage has had significant consequences during the past few

years

3. According to the passage, the nurse’s function has been expanded because of —-.

A) the nurse’s activities in the hospital

B) hospitals, which are the most common work environments for nurses

C) the reluctance of nurses to work in the hospital

D) the necessity of working longer hours

E) the progress in science and technology in related fields

CORRECT ANSWERS : ( Doğru Cevaplar )

1. C
2. D
3. E
İngilizce Okuma Parçaları

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim