Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları , İngilizce

İngilizce Okuma Parçaları Örneği

İngilizce Okuma Parçaları Hakkında Fikir Edinme

 1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

Homeless People

Answer the questions according to the reading

The sad situation of the homeless remains a problem. It is difficult to estimate how many people are homeless because the number depends on how the homeless are defined. There are street people - those who sleep in bus stations, parks, and other areas. Many of these people are youthful runaways. There are the so-called sheltered homeless - those who sleep in government supported or privately funded shelters. Many of these individuals used to live with their families or friends. While street people are almost always single, the sheltered homeless include numerous families with children. Conservatives argue that many homeless are alcoholics, drug users, or mentally ill. In contrast, many liberals argue that homelessness is caused by a reduction in welfare benefits and by excessively priced housing. They want more shelters to be built for the homeless.

 1. We can understand from the reading that thenumber of homeless people ----.

A) is not so great as many people think

B) is on the increase in many countries

C) is counted annually

D) is difficult to know

E) has been decreasing for the past decade

2. According to the passage, liberals ----.

A) think that the problem of homelessness cannot be solved

B) want more shelters for the homeless

C) are of the opinion that most homeless people are mentally ill

D) want the government to ban sleeping on park benches

E) believe that it is not possible to cure the problem of homelessness even

with a consistent government policy

3. It is clearly stated in the reading that thesheltered homeless ----.

A) are mostly youthful runaways

B) sleep in parks or in bus stations

C) can have families with children

D) are generally drug users and alcoholic

 E) are in worse conditions than street people

CORRECT ANSWERS ( Doğru cevaplar )

1. D
2. B
3. C

Communication in Groups

Answer the questions according to the reading

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları , İngilizceThe sheer number of people in a group affects the amount of communication. Consider the difference between communication between two friends and communication in a group of live people. When triends ıaik, there are two people sending and receiving messages. In a group of live, there are live people doing the same thing. Each idea that is expressed must be understood by four others, who may also choose to respond. Consequently, the greater number of people in a group, the fewer contributions any individual may make. Because there are disadvantages to large groups, you might assume that small groups would be the most effective.However, groups can be too small as well as 100 large. With 100 few members, a group has limited resources, which eliminates a primary advantage of groups for decision making. Also, in very small groups, members may be unwilling lo disagree or criticize each other's ideas. I believe that five to seven members is the ideal size for a small group.

 1. We can conclude from the reading that in largegroups ----.

A) there is always a chaos at the end of each discussion

B) no one criticizes each other's ideas

C) before a decision is made everyone has to express their ideas

individually

D) everyone is free to express their ideas as much as they want

E) there is less opportunity for each person to speak

2. According to the passage, small groups ----.

A) are always more successful than large groups in terms of decision

making

B) can have some disadvantages as well

C) express their criticism more freely than large groups

D) have always infinite resources

E) are unable to make a decision at the end of discussions

3. The author of the article suggests that ----.

A) the number of people in a small group must not be more than five

B) large groups are always superior to small groups

C) the ideal size for a small group should be five to seven

D) small groups are better as members of them have a chance lo criticize

each other

E) everyone should listen to each other's ideas no matter how large the

group is

CORRECT ANSWERS ( Doğru cevaplar )

1. E
2. B
3. C

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim