Bilgi Edinme :+90 212 572 0034

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları , İngilizce

İNGİLİZCE OKUMA PARÇALARI ÖRNEĞİ

İngilizce Okuma Parçaları Hakkında Bir Fikir

 1 –   İngilizce Özel ders ( Bireysel – İngilizce Özel ders )
2 –   İngilizce Özel ders – 4 kişilik gruplarla yapılan  İngilizce Özel ders )

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları , İngilizce

Is Tea Beneficial

Answer the questions according to the reading

Tea had a reputation for being both safe and almost always beneficial. However, scientists are now suggesting that tea may not be as safe as we had previously believed. Tea contains caffeine, and caffeine has been linked to sleeplessness and to the unpleasant jumpy feeling some people get when stressed.
More seriously, there is a link between miscarriages, and pregnant women are advised to reduce their intake of tea until after their baby is born. Due its dangerous side-effects, many people who drink a lot of tea solve the problem by drinking a beverage from which the caffeine has been removed, decaffeinated tea, but others claim that it simply doesn't taste right. The sensible course is probably one of moderation: continue to enjoy your cup of tea, but don't enjoy too many!

1. As it is pointed out in the passage, tea used to be considered to be ----.

A) having no damaging effect on people's health

B) beneficial in moderation

c) more dangerous than alcohol

D) causing jumpy feeling if drunk excessively

E) the only drink which people enjoyed in the morning

2. According to the passage, tea can be dangerous because it ----.

A) causes people to suffer from stress more than ever

B) makes all drinkers nervous and unable to sleep

C) reduces miscarriages if it is drunk too much by a pregnant woman

D) may bring about many illnesses that cannot be cured easily

E) may cause the loss of the baby before it is able to survive

3. The writer points out that the best solution isto drink ----.

A) decaffeinated tea

B) instant coffee

C) tea in moderation

D) other beverages like hot chocolate

E) no tea at all

CORRECT ANSWERS ( D0ğru Cevaplar )

1. A
2. E
3. C

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları , İngilizce

 

How to Discipline Children's Behaviour

Answer the questions according to the reading

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları , İngilizceA book has just been published to help parents to deal with their children's naughty behaviour at home. The author, Dr James Bruno, says that the first positive discipline technique is for parents to remain calm because nervous parents don't get good results. Parents who cannot often remain calm find that their children stop taking any notice of them. The second challenge is to know how to correct bad behaviour in an effective way. For instance, punishing children by preventing them from watching their favourite TV program is not an ideal solution. Dr Bruno believes parents should establish clear rules for children to follow. If children refuse to follow these, they know they will be disciplined. Finally, the most effective way of encouraging good behaviour is to give positive feedback as often as possible, to show that it is not only naughtiness that attracts attention.

 1. According to the article, when parents get angry too often, ----.

A) they yell at their children to make them obey an order

B) they tell them off in front of their friends

C) children often act as if they didn't hear them

D) they utter increasing number of verbal warnings

E) children get scared and obey their parents

2. The author of the book seems to suggest that in order to discipline children, parents first of all should ----.

A) find an effective way to correct their children's behaviour

B) treat them as harshly as possible

C) stop beating them

D) not lose their temper

E) teach them how they have to behavethemselves

3. We learn from the reading that ----.

A) clear rules which are set by the parent must be followed by the

children unconditionally

B) restricting the activities that children like doing is not useful when

disciplining a child

C) giving feedback all the time is not advised when correcting bad

behaviour

D) he book by Dr James Bruno helped the parents a lot who try to

discipline theirnaughty children

E) the best punishment for naughty children hasn't been suggested in Dr

Bruno's book

İngilizce , İngilizce Okuma Parçaları , İngilizce

 

CORRECT ANSWERS ( D0ğru Cevaplar )

1. C
2. D
3. B

 

No Comments Yet.

Leave a reply

web tasarim